1. Wat is CAMA precies?
CAMA is een stichting in Driebergen en de afkorting staat voor Christian and Missionary Alliance. We zijn een christelijke en missionaire alliantie. Dit is van oorsprong een Amerikaanse organisatie. Hier hebben we nog steeds veel mee te maken maar we werken in Nederland wel als zelfstandige stichting. We zijn een zendingsorganisatie en zenden mensen uit over de hele wereld om het Evangelie te vertellen vooral op die plaatsen en onder die volken die nog nooit over Jezus gehoord hebben.

2. Waar werkt CAMA?
CAMA heeft op dit moment meer dan 40 zendelingen uitgezonden naar ongeveer 20 landen. Dit zijn landen in Afrika, Azië maar ook in Europa (Spanje, Tsjechië). Kijk voor een overzicht van de landen maar eens op onze kaart op de website www.cama.nl/cama-op-de-kaart/Het zijn niet de makkelijkste gebieden waar CAMA werkt. Momenteel werken we ook in de landen India, Marokko en Turkije. Daar waar de christenen het moeilijk hebben. Juist hier wil CAMA zijn en de mensen over God vertellen. De zendelingen die hier werken moeten onder een pseudoniem (schuilnaam) werken en voorzichtig handelen. De Pionier van mei en juni, (de Pionier is het blad van CAMA dat 6x per jaar uitkomt) gaat vooral over India, Marokko en Turkije. Deze uitgaven kun je vinden op onze website onder publicaties. 

3. Hoe is CAMA ontstaan?
De Nederlandse afdeling van de CAMA is ontstaan vanuit het werk in Nederlands-Indië. In 1937 was de predikant Willem Könemann samen met zijn vrouw vanuit Nederland uitgezonden naar Lombok. Gedurende de tweede Wereldoorlog werd de familie Könemann geïnterneerd door de Japanse bezetter. Na de oorlog gingen zij voor herstel op verlof naar de Verenigde Staten en België. In 1948 keerden zij terug naar Nederlands-Indië waar de Könemanns gingen werken op de Bijbelschool in Makassar. In 1950 moesten zij terugkeren naar Nederland, omdat Ds. Könemanns gezondheid door de Japanse bezetting blijvend was aangetast. Op verzoek van de CAMA gingen de Könemanns in Nederland zendingskandidaten werven. In het begin werden voornamelijk onderwijzers en onderwijzeressen uitgezonden naar Nieuw-Guinea. Dit was het begin van CAMA Zending.

4. Hoe kan ik zendeling worden?
Je kunt met verschillende beroepen zendeling worden. Hierbij moet je denken aan beroepen als gemeentewerker maar ook beroepen in de zorg, ondernemerschap, onderwijs, techniek, enz. Je moet minimaal een HBO-opleiding hebben die relevant is aan het werk dat je gaat doen. Ook vragen we het equivalente van een jaar Bijbelschool.
Er zijn bij CAMA diverse mogelijkheden of vacatures op het gebied van zorg, onderwijs, techniek en pastoraat. Kijk gerust eens verder op onze site of op onze Facebookpagina www.facebook.com/cama.nl of kom gewoon eens langs op ons kantoor in Driebergen.

5. Kan ik bij CAMA meer informatie krijgen over zending?
Je kunt bij ons altijd een vrijblijvend gesprek aangaan of bellen voor informatie. We staan je graag te woord en leggen je uit hoe de procedure werkt om via CAMA uitgezonden te worden. Je kunt bij ons ook stage lopen of mee met een jongerenreis. We helpen je graag op weg, geven je adviezen over jouw mogelijkheden of antwoorden op al jouw vragen en kunnen je helpen bij de keuze van een opleiding. Je kunt ons door de weeks bereiken op het kantoor in Driebergen tel. 0343-443392 of mailen op info@cama.nl.

6. Wat doet CAMA nog meer?
Onder CAMA vallen nog een aantal (nieuwe) bewegingen. Onder meer Missie1:8. (missie1-8.nl). Een beweging die gemeenten en kerken wil helpen in het ontwikkelen van hun visie op zending. Maar ook MissonR; een beweging van een aantal mensen die gepassioneerd zijn door het evangelie van Jezus Christus en het aandurven om in een geseculariseerde cultuur nieuwe geloofsgroepen te starten. Het doel is om in vijf jaar tijd twintig nieuwe missionaire groepen te hebben gesticht onder autochtone inwoners van Nederlandse steden. Kijk voor meer informatie op www.missionr.nl. Daarnaast heeft CAMA diverse sprekers (theologen) die ingezet kunnen worden tijdens zondagochtend-diensten maar die ook voor presentaties beschikbaar zijn.

7. Ik wil graag een zendeling ondersteunen, hoe doe ik dat?
CAMA heeft ruim 40 zendelingen die uitgezonden worden naar onder meer Afrika en Azië. Je kunt hen éénmalig over structureel met een gift ondersteunen. Dat kan via de Doneer-knop op onze pagina: www.cama.nl/doneer.

8. Hoe blijf ik op de hoogte van ontwikkelingen van CAMA?
CAMA heeft diverse publicaties waar je lid van kunt worden. Allereerst verschijnt 6x per jaar de Pionier, het blad van CAMA. Deze komt in print uit maar je kunt hem ook digitaal ontvangen. Daarnaast hebben we maandelijks de gebedskalender en de digitale nieuwsbrief met allerlei actuele zaken over zending. We geven updates op onze website maar ook op Twitter en Facebook staan leuke nieuwtjes. Vragen? Mail ons op info@cama.nl.

9. Ik wil graag met een zendeling in contact komen. Kan dat?
Je kunt via ons kantoor vragen naar deze mogelijkheid. Soms is het omwille van veiligheidsredenen lastig om met iemand in contact te komen. Daar helpen we je graag bij verder.