unnamedDoor: Hedi Vijge
“Ik wil jullie wat vertellen over één van mijn bewakers. Zijn naam is Etienne en hij is rond de 30 jaar. Hij werkt al bij me vanaf het begin dat ik in Mali woon. Ik ben erg onder de indruk van Etienne. Hij is vriendelijk, rustig en hulpvaardig. Hoewel zijn leven bepaald niet over rozen ging is hij zeer toegewijd aan de Heer. Het viel me al snel op dat hij graag in zijn Bijbel leest. Dat doet hij dagelijks. Hij zit meestal buiten de poort, langs de straat waar ik woon.

Moslims
Soms zie ik hem in gesprek met zijn vrienden, met name die waarvan ik weet dat ze geen christen zijn. Meestal zijn het moslims. Etienne zit heel vaak met zijn Bijbel op schoot en vaak gaat het gesprek daarover. Hier in Mali is het niet moeilijk om met moslims in contact te komen over geloven. Ook is er wel respect voor de Bijbel en mensen vinden het best okay om er verhalen uit te horen.

Vruchten
Blijkbaar is het Bijbellezen van Etienne ook waargenomen door onze buren. Het bijzondere van mijn buren is dat zij een huis en een erf hebben maar dat ze daar eigenlijk weinig gebruik van maken. Meestal zitten ze langs de straat, voor mijn poort, in de schaduw onder de bomen. De buren zien alles van mij en ook alles van Etienne. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. De buurman, Kamate is zijn naam, had kennelijk al vaak gezien waar Etienne in las en begon hem vragen te stellen. Etienne heeft hem geholpen om meer te gaan begrijpen van het christelijk geloof.

Waargebeurd verhaal!
Het mooie is dat de buurman nu zijn leven aan de Heer heeft gegeven! Dat was echt geweldig nieuws! Nu zitten er dus twee mannen voor mijn poort samen de Bijbel te lezen. Wil je met me danken voor dit mooie verhaal? Niet zomaar een verhaal maar een waargebeurd verhaal! Bid mee dat er nog velen het voorbeeld van buurman Kamate zullen volgen!”.