Partnerschap met zendelingen

De gemeente heeft de opdracht gekregen om het evangelie onder alle volken te brengen. Dit wordt vaak gedaan door het uitzenden van zendelingen. De relatie tussen de gemeente en de zendeling is cruciaal. Zendelingen worden versterkt wanneer anderen deelnemen aan die visie en het werk door persoonlijke, geestelijke en financiƫle ondersteuning. Gemeenten worden gesterkt wanneer leden en leiders manieren ontdekken om hun harten, handen en passies in te zetten voor Gods werk onder de onbereikte volken in de wereld.

Een partnerschap tussen gemeente en zendeling zegent en ondersteunt de zendeling om het werk te volbrengen en het mobiliseert en motiveert de gemeente tot persoonlijke betrokkenheid.

Er zijn vijf aspecten waar groei in betrokkenheid mogelijk is:

1. Zorg
Zendelingen ondergaan veel. De zorg van de gemeente thuis is vitaal om daar goed doorheen te kunnen. Ontdek manieren waarop de gemeente meer zorg kan dragen voor de zendeling op emotioneel, geestelijk en fysiek gebied. Laat ook alle leeftijdsgroepen meedoen.

2. Gebed
Er wordt van zending gezegd dat gebed niet een deel van het werk is, maar het is het werk. De overwinningen van Gods Koninkrijk door een zendeling heen zijn vaak te danken aan gebed. Naast gebed voor bescherming en vrucht dragen, ga naar een relatie met de zendeling waardoor ook persoonlijke noden bij onze Vader komen. Kijk ook hoe je naast de zendeling specifieker kunt bidden voor de doelgroep.

3. Geld
Wie het evangelie verkondigen mogen van het evangelie leven. Weet hoe je zendeling er financieel voor staat en overweeg of je bij moet dragen. Vaak hebben zendelingen ook projecten die de verkondiging van het evangelie bespoedigen. Kijk of je mee kunt helpen.

4. Gaan
Het zien van het werk, het land en de mensen waar een zendeling werkt, ontwikkelt vaak een sterke visie voor dat werk. Onderzoek of het mogelijk is om een visiereis te doen naar het zendingsveld, zeker als u een leiderschapsfunctie hebt in de gemeente. Het is visie die inspireert. Misschien is het ook mogelijk om nabij de zendeling aan een strategisch project te werken.

5. Op de hoogte blijven
Communicatie met een zendeling kan vandaag de dag op veel manieren. Houd een relatie warm, dat is een van de meest belangrijke dingen.